GCMS Kurulum & Kullanım Kılavuzu
Bu dokümantasyon, siz değerli GCMS satın alan müşterilerimiz için hazırladığımız kurulum ve kullanım kılavuzu niteliğindedir. Burada sistemin tüm bölümlerine tek tek değinerek, daha kolay bir kullanım sağlamanızı amaçlamaktayız. Eğer aklınıza takılan ve bu dokümantasyon içerisinde bulamadığınız bir soru ile karşı karşıya kalırsanız, WhatsApp hattımızdan destek alabilirsiniz.
İçindekiler
1. Kurulum
GCMS'i satın aldıktan sonra teknik ekibimiz tarafından size bir adet ZIP dosyası ve bir adet SQL dosyası gönderilecektir. Dosyaların adlarında en güncel GCMS sürümü neyse onun sürüm kodu yer alacaktır. Size iletilen dosyalar, WeTransfer ile Grana Yazılım'a kayıt olduğunuz e-posta adresine gönderilecektir.
- Dosyanızı teslim aldıktan sonra ZIP uzantılı dosyayı hiç açmadan, direkt olarak kurmak istediğiniz domainin "public_html" dizinize upload edin.
- Upload işlemi bittikten sonra "public_html" dizinindeki dosyayı ayrıştırın yani dışarı çıkartın. Böylece GCMS sistemine ait dosyalar public_html dizininize yerleşmiş olacaktır.
- .env dosyasını açın. (Eğer gözükmüyorsa ayarlardan gizli dosyaları göstermeyi açın.)
- Açılan dosyada sadece APP_URL, DB_DATABASE, DB_USERNAME, DB_PASSWORD, MAIL_HOST, MAIL_FROM_NAME, MAIL_FROM_ADDRESS, MAIL_USERNAME ve MAIL_PASSWORD kısımlarını düzenleyebilirsiniz. Diğer hiç bir ayarı lütfen değiştirmeyiniz. APP_URL kısmında sistemi kullanacağınız web sitesinin tam adresini HTTP protokolü ile yazınız. DB_DATABASE, DB_USERNAME ve DB_PASSWORD kısımlarını panelinizden bir veritabanı oluşturduktan sonra doldurunuz. MAIL_HOST kısmında sadece alanadınızı işaret edecek şekilde güncelleyiniz. MAIL_FROM_NAME kısmına ise web sitenizin adını veya marka adınızı yazabilirsiniz. MAIL_FROM_ADDRESS kısmına noreply@siteadi.com şeklinde bir mail açıp, giriniz. Burada noreply olması şart değil, ama genelde bu şekilde kullanmayı tercih ediyoruz. MAIL_USERNAME kısmı ise MAIL_FROM_ADDRESS ile aynı olacaktır. Son olarak açtığınız mail adresinin şifresini de MAIL_PASSWORD kısmına girdiğiniz takdirde kurulum için gerekli tüm işlemleri tek bir dosya üzerinden çözmüş bulunuyorsunuz.
- Sistemin zamanlanmış işlemleri devamlı olarak yapabilmesi için bir adet Cron işlemi tanımlamanız gerekiyor. Kullandığınız panele göre değişiklik göstereceği için bir genelleme yapmadan, sadece tanımlamanız gereken Cron komutunu paylaşıyoruz: * * * * * cd /proje-dizini && php artisan schedule:run >> /dev/null 2>&1 Buradaki "proje-dizini" kısmına GCMS'in kurulu olduğu dizinin tam adresini yazmanız gerekiyor. Örneğin "home/grana/public_html/gcms.grana.com.tr" şeklinde.
Bu 5 adımı tamamladıktan sonra GCMS'i kullanmanıza engel hiç bir durum olmayacaktır.
2. Kontrol Paneli
Bu kısımda sitenizle ilgili bir takım istatistikleri görebilirsiniz. Toplam yazılan içerik, sayfa, yorum ve kullanıcı sayısı gibi verilere ulaşabilirsiniz. Son yazılan blog yazılarınızı ve son yayınlanan sayfalarınızı görüntüleyebilirsiniz. Son olarak sürüm detaylarına ait bilgileri de burada görebilirsiniz. "GCMS’den Duyurular" kısmında siz değerli kullanıcılarımıza iletmek istediğimiz önemli duyuru ve haberleri takip edebilirsiniz.
3. Kullanıcılar
GCMS basit ama güçlü bir kullanıcı yönetim sistemi ile birlikte gelmektedir. Her kullanıcıya özel atayabileceğiniz roller ve rollere ilişkin belirli izinler sizlere sunulmaktadır.
2.1. Tüm Kullanıcılar
Bu kısımda sistemde kayıtlı olan kullanıcıları listeleyebilirsiniz. Bu kullanıcılara ait; kullanıcı tipi, unvanı, ad, soyad, kayıt tarihi, telefon numarası ve e-posta adresi gibi detayları görüntüleyebilir, düzenleyebilir ve silebilirsiniz.
2.2. Kullanıcılar Ekle
Sisteme yeni kullanıcılar ekleyebildiğiniz kısımdır. Kullanıcıya ait tüm detayları en ince ayrıntısına kadar ekleyebilirsiniz.
2.2.1. Profil Bilgileri
Ekleyeceğiniz kullanıcıya ait profil resmini ‘’Avatar’’ kısmından yükleyebilirsiniz. Kullanıcının unvan, kullanıcı adı, sosyal medya hesapları, meslek gibi bilgilerini de bu kısımdan ekleyebilirsiniz.
- Roller: Sisteme kayıt edeceğiniz kullanıcının sistemde üzerindeki rolünü seçebilirsiniz.
- İzinler: Oluşturmak istediğiniz kullanıcının sistem üzerindeki izinlerini buradan seçebilirsiniz. Örneğin; bir kullanıcının sadece içerikleri veya sadece sayfaları düzenleme izni verebilirsiniz.
2.2.2. Hesap Ayarları
Kullanıcının e-posta adresi, şifre ve tercih edilen dil seçeneğini belirleyebilirsiniz.
2.2.3 Diğer Ayarlar
Reklam kodlarını girebileceğiniz alandır. Bu alana gireceğiniz Adsense vb. reklam kodları, kullanıcının yazdığı yazılarda gösterilecektir.
3. Sayfalar
Web sitenizin hakkımda, iletişim, gizlilik kuralları vb. gibi sabit sayfaların hazırlanmasını sağlayan kısımdır.
3.1. Tüm Sayfalar
Sisteme eklediğiniz sayfaları görüntüleyebildiğiniz kısımdır. Eklediğiniz sayfa/sayfalara ait görsel, başlık, tarih, sayfanın yayın durumu gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.
3.2. Sayfa Ekle
Sayfa ekleyebildiğiniz kısımdır. Sayfanızda kullanmak istediğiniz modülleri seçip ekleyebilirsiniz. ''Şablonlar'' kısmından daha önceden sisteme kaydedilen modülleri görebilir ve sayfaya dahil edebilirsiniz. İsterseniz şu anda hazırladığınız sayfadaki modülleri bir sayfa şablonu olarak kaydedebilirsiniz.
3.2.1. Sayfa İçeriği Özeti
Ürün veya hizmet listeleme modülleri kullandığınız zaman listelenen yerde o sayfaya ait açıklama bilgisinin gösterildiği kısımdır.
3.2.2. Eski Bağlantı (URL)
Bu ister bu alan adı (domain) içinde ister başka bir domain içerisinde bu yazıya ait eski bir URL varsa, ilgili alana girebilirsiniz. Böylece eski URL'iniz, bu içeriğin güncel URL'ine yönlendirilecektir. (Tabi eski URL'iniz ile çakışan başka bir URL olmamasına dikkat etmelisiniz.)
3.2.3. Kişi ve Kurum Bilgileri
Eğer bu içeriğiniz direkt olarak bir kişi veya kurumu tanıtıyorsa, ilgili alandaki bilgileri doldurarak; Modül 33'ün kullanıldığı tüm listelemelerde bu bilgileri gösterebilirsiniz. Bu özellik sadece Modül 33 ile çalışmaktadır. Aksi takdirde boş bırakabilirsiniz.
3.2.4. Sayfa Ayarları
Sayfa başlığı, kenar çubuğu (sidebar), manşet yazılar (slider) gibi tercihleri yönetebildiğiniz kısımdır.
3.2.5. SEO Ayarları ( Title, Description, Keywords)
Sayfa başlığı, sayfayla ilgili açıklama ve sayfaya ait anahtar kelimeleri ekleyebildiğiniz bölümdür.
3.2.6. Reklam Alanı
Bu kısım, sayfanın en sonunda tam genişlikte çıkmaktadır. İçerisine HTML veya AdSense kodlarınızı ekleyebilirsiniz.
3.2.7. Sayfa Etiketleri
Bu alanda ilk kutucuğa etiketleri girebilirsiniz. İkinci kutucuğa, bu etikete tıklandığında gidecek bağlantıyı girebilirsiniz. Son kutucukta ise bu bağlantının ne şekilde açılacağını seçebilirsiniz.
3.3. Çöp Kutusu
Silinmiş sayfaları görüntülediğiniz kısımdır. Sayfanın silinme tarihini ve adını görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu sayfayı geri döndürebilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz.
4. Bloglar
GCMS'de içerik ekleyecebileceğiniz bölümdür. İçeriklerinizi kategorize edebilir, içeriklerinize anahtar kelimelerinizi, galeri, video, gibi özel şablonlar kullanabilirsiniz.
4.1. Tüm Bloglar
Sistemde kayıtlı tüm blog yazılarını görüntülediğiniz kısımdır. Yazıya ait başlık, kategori, eklenme tarihi, ve durum gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz.
''İşlemler'' kısmı altından ilgili blog yazısını ön izleme yapabilirsiniz. Ayrıca yapacağınız değişiklikler var ise tekrardan düzenleyebilir veya yazıyı çöp kutusuna taşıyabilirsiniz. Dilerseniz toplu seçim yaparak seçtiğiniz yazıları çöp kutusuna taşıyabilirsiniz.
4.2. Blog Ekle
İçeriğinizi yazdığınız, düzenlediğiniz ve yayına aldığınız kısımdır. ''İçerik Başlığı'' kısmına yazınızın başlığını yazabilirsiniz. Metin Editörü kısmında içeriğinizi yazabilir ve çeşitli düzenlemeler yapabilirsiniz.
4.2.1. Blog İçeriği Özeti
Blog veya bloglisteleme modülleri kullandığınız zaman listelenen yerde o bloga ait açıklama bilgisinin gösterildiği kısımdır.
4.2.2. Eski Bağlantı (URL)
Bu ister bu alan adı (domain) içinde ister başka bir domain içerisinde bu yazıya ait eski bir URL varsa, ilgili alana girebilirsiniz. Böylece eski URL'iniz, bu içeriğin güncel URL'ine yönlendirilecektir. (Tabi eski URL'iniz ile çakışan başka bir URL olmamasına dikkat etmelisiniz.)
4.2.3. Sayfa Ayarları
Sayfa başlığı, öne çıkarılmış görsel, kenar çubuğu (sidebar), gönderiyi paylaş, yazar hakkında, benzer yazılar ve yorumlar gibi tercihleri yönetebildiğiniz kısımdır.
4.2.4. SEO Ayarları ( Title, Description, Keywords)
Blog yazısı başlığı, ilgili açıklama ve blog yazısına ait anahtar kelimeleri ekleyebildiğiniz bölümdür.
4.2.5. Sayfa Etiketleri
Bu alanda ilk kutucuğa etiketleri girebilirsiniz. İkinci kutucuğa, bu etikete tıklandığında gidecek bağlantıyı girebilirsiniz. Son kutucukta ise bu bağlantının ne şekilde açılacağını seçebilirsiniz.
4.3. Çöp Kutusu
Silinmiş blog yazılarını görüntülediğiniz kısımdır. Blog yazısına ait bilgileri görüntüleyebilirsiniz. görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca bu ilgili blog yazısını geri döndürebilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz.
5. Dosyalar
Sisteme eklediğiniz görsellere ait çeşitli bilgileri listeleyebildiğiniz kısımdır. Görsele/görsellere ait ad, uzantı, tip, ölçü, boyut ve yüklenme tarihi gibi bilgileri görüntüleyebilirsiniz. Görseli ön izleme yapabilir veya silebilirsiniz.
Seçtiğiniz görselleri ''Dosyaları Senkronize Et'' butonuna tıklayarak optimize edebilirsiniz. Toplu seçim yaparak ''Seçili Olanları Sil'' butonuna tıklayarak dosyaları silebilirsiniz.
6. Yorumlar
Sistemdeki yorumları görüntülediğiniz kısımdır. Yorumları onaylayabilir, rededebilir, düzenleyebilir veya silebilirsiniz.
7. Bileşenler
Özel fonksiyonları gerçekleştirebileceğiniz alandır. Kenar çubuğunuza (Sidebar) veya sayfa içerisine ek içerik, ürün veya yapı eklemek için bu kısmı kullanabilirsiniz.
7.1. Tüm Bileşenler
Sistemde aktif veya pasif durumdaki bileşenleri listelediğiniz kısımdır. Bileşenleri düzenleyebilir, taslağa veya yayına alabilirsiniz.
7.2. Bileşen Ekle
GCMS kontrol paneline giriş yaptıktan sonra Bileşenler > Bileşen Ekle kısmına tıklayın. Sistemde sizler için hazırlanmış 11 adet bileşenden istediğinizi ve bileşen tipini seçerek bileşeninizi yayına alabilirsiniz.
7.3. Çöp Kutusu
Silinmiş bileşenleri görüntülediğiniz kısımdır. Bileşene ait bilgileri görüntüleyebilir ve çöp kutusundaki bileşeni geri döndürebilir veya kalıcı olarak silebilirsiniz.
8. Kategoriler
Sistem üzerinde yer alan tüm yazı ve sayfaları kategorik olarak listeleyebileceğiniz kısımdır. Arama motorları tarafından kategorize edilmiş içerik ve sayfalar çok değerli olarak görülmektedir.
''Yeni Kategori Ekle'' bölümü altındaki kategori adı, kategori bağlantısı, kategori türü, evebeyn kategori, kategori görseli, kategori başlığı, kategori açıklaması ve kategori anahtar kelimeleri gibi zorunlu ve opsiyonel alanları doldurtuktan sonra ''Kategori Oluştur'' butonuna tıklayarak kategoriyi oluşturabilirsiniz.
Sistemde aktif olarak kullanılan kategorileri ''Kategoriler'' kısmı altından görebilirsiniz. Kategorileri düzenlemek için üzerlerine tıklamanız yeterlidir.
9. Site Ayarları
GCMS'yi tam anlamıyla kontrol edebildiğiniz alandır.
9.1. Genel
9.1.1. Site Adı
Bu seçenek genellikle bir marka adına tekabül eder. Çoğu zaman site adı şeklinde girilebilir. Örneğin; ''Grana'' gibi.
9.1.2. Site Adresi
Hem SSL protokollü hemde W3 şeklinde; sitenizin tam adresinin nasıl olmasını istiyorsanız girebilirsiniz.
9.1.3. Site Anasayfası
Web sitenize ilk girişte ziyaretçileri karşılaşayacak bir anasayfanız olması gerekmektedir. Henüz oluşturmadıysanız "Sayfa Ekle" kısmından oluşturup, buradan seçebilirsiniz.
9.1.4. Site Yönetici Maili
Bu mail adresine sistem tarafından gönderilen; güncelleme, yorum vs. bildirimleri alabilirsiniz.
9.1.5. Diller
Sitenizde aktif olmasını istediğiniz dilleri seçebilirsiniz.
9.1.6. Sitenin Ana Dili
Bir anadil seçmeniz gerekmektedir. Fakat kullanıcı, kendi anadilini profilinden belirleyebilir.
9.1.7. Üyelik İşlemleri
Bu alandan sitenize üyelik işlemlerini açıp, kapatabilir veya üye olacak kişinin standart olarak sistem tarafından nasıl tanınacağını, diğer bir değişle yetkilerini seçebilirsiniz.
9.1.8. İçerik Tarih Güncelleme İşlemleri
İlgili alandaki kutucukları doldurarak, düzenlenme tarihlerinin kaç günden eski içeriklerde güncelleneceğini seçebilirsiniz. Bu işlem yapılırken içeriklerinizin yayınlanma tarihleri değişmemekle birlikte, güncellenen tarihler rastgele zaman damgalarından oluşmaktadır.
9.1.9. Çerez Kullanımı İşlemleri
Çerez kullanımı bildirgeleri, artık zorunlu hale gelmiştir. Bu kısımdan sitenizin anasayfasında çıkacak olan bildirge yazısını düzenleyebilirsiniz.
9.1.10. Sosyal Paylaşım Meta Etiketleri
Sosyal medya paylaşımında kullanılacak özel etiketlerin bazı ihtiyaç duyduğu verileri ilgili alanlarda talep ettik. İlgili alanlarda olmamasına rağmen bu bilgiler içerisinde "title, description, image, url, site_name, app_id" gibi bilgilerde yer almaktadır. Bu alanda göremediğiniz bilgilerin verileri, sayfalardan tedarik edilerek otomatik olarak doldurulmaktadır.
9.1.11. OneSignal Ayarları
En popüler bildirim sistemlerinden olan OneSignal için API bilgilerini kutucuklara girdiğiniz takdirde sitenizde otomatik olarak aktif olacaktır. Kaldırmak için yin kutulardan API'leri silip kaydetmeniz yeterlidir. (Sistemin çalışması için "API ID" kısmını doldurmanız yeterlidir.)
9.1.12. Google News Bağlantısı
Eğer Google News'e kayıtlıysanız, paylaşım URL'inizi buraya ekleyerek tüm blog içeriklerinizde bir buton gösterilmesini sağlayabilirsiniz. Böylece okurlarınız Google News sayfanıza kolayca abone olabilir.
9.1.13. Pop-up Ayarları
Bu alan, ziyaretçilerinize bir banner göstermek için hazırlanmıştır. Bu banner'a görsel formatlarından istediğinizi yükleyebilir ve bir bağlantıya yönlendirebilirsiniz.
9.2. Tasarım
Site Rengi
Sitenizde kullanılan renkleri değiştirebilirsiniz.
Logo
Sitenize veya markanıza ait bir logo yükleyebilirsiniz. Eğer elinizde logo yoksa, boş bırakabilirsiniz. Logonuzu koyu ve açık arka plana göre de ekleyebilirsiniz.
Favicon
64x64 boyutunda ister PNG isterseniz ICO formatında, sitenizi anlatan veya logonuzdan bir parçayı ifade eden ufak ikon ekleyebilirsiniz.
Header (Üst Kısım) Ayarları
Farklı header tasarımlarını seçerek önizleme yapabilir ve sitenize uygulayabilirsiniz.
Font Ayarları
Web sitenizin yazı fontu veya puntosunu farklı seçenekleri kullanarak düzenleyebilirsiniz. (Yapacağınız değişiklikler tasarımlarda ufak tefek farklılıklara yol açabilir.)
Görsel Ayarları
Web sitenize yüklenen görseller ile ilgili kalite ve uzantı ayarlarını bu kısımdan yapabilirsiniz.
Ön Yükleme Animasyonu
Bu özelliği aktif ettiğiniz takdirde, sayfalarınızın hazırlanması için geçen süre boyunca ziyaretçilerinize bir "ön yükleme" ekranı göstebilirsiniz. Bu sayede ziyaretçileriniz sayfaları gördüğü anda tam yüklenmiş, hatasız bir sayfa ile karşılayabilirsiniz. Bu özelliği aktif ettiğiniz anda, sadece ön yükleme değil Google PageSpeed ve GTMetrix gibi analiz araçlarında sayfa hızı puanlarınızı arttıracak bir takım işlemler de yapılacaktır. Böylece sayfalarınız hem daha hızlı açılacak, hemde analiz araçlarında daha yüksek puan alacaktır.
Üst Kısım
Spotlar
''Spot 1'' ve ''Spot 2'' kutucuklarına HTML içerikler girebilir, Font Awesome kütüphanesinden ikon ekleyebilir veya düz yazı yazabilirsiniz.
Örneğin; Spot 1 alanını '' <i class="fas fa-dice-d20"></i> Örnek Spot 1 '' ve Spot 2 alanını da '' <i class="fas fa-phone"></i> Örnek Spot 2 Telefon Numarası '' şeklinde düzenlediğiniz zaman aşağıdaki alanı elde edebilirsiniz.
Font Awesome'da ekleyeceğimiz ikonu bulduktan sonra aşağıdaki okla göstermiş olduğumuz ilgili kodu kopyalayarak spot alanına ekleyebilirsiniz.
Ana Menüler
Sitenin üst kısımında logonun yanına çıkacak olan menülerdir. Burada dilediğiniz gibi HTML kod kullanabilirsiniz.
Örnek HTML menü ekleme:
Örnek eklediğimiz menüyü önizleme:
Blog & Yan Kısım
Blog
Gösterilmeyecek kategorileri ve içeriklerde tarihlerin gösterilip veya gösterilmeyeceği gibi bazı ayarları yapabileceğiniz kısım.
Yan Kısım (Sidebar)
Yan kısımda yani sidebar'da çıkmasını istediğiniz bileşen ayarlarının kısa kodunu ilgili alana ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz bileşenin hangi sayfalarda, hangi stilde gösterileceğini de belirleyebilirsiniz.
Alt Kısım
Alt Kısım (Footer) Açıklaması
Web sitenizin en altında sol tarafta bulunan kısa ve genelde site hakkında bir kaç cümleden oluşan açıklama kısmıdır. (HTML etiketlerini kullanabilirsiniz.)
Alt Kısım (Footer) Menüleri
Sitenizin en alt kısmında bulunan 3 kolonlu menü bağlantılarını ilgili kutucuğa; HTML kullanarak dilediğiniz şekilde girebilirsiniz.
Örnek alt kısım menülerini önizleme:
En Alt Kısım (Bottom Footer) Menüleri
Web sitesinin copyright bilgisi kısmının sağ tarafında yer alan menülerdir. Bu kısımda da dilediğiniz gibi HTML kullanabilirsiniz.
Örnek alt kısım (bottom footer) menülerini önizleme:
Telif Hakkı Sahibi Site Adı
Bu kısma web sitesini geliştiren firma veya kişinin adını yazabilirsiniz.
Telif Hakkı Sahibi Site Adresi
Bu kısma web sitesini geliştiren firma veya kişinin web sitesi adresini yazabilirsiniz.
Telif Hakkı Sahibi Logosu
Sitenize veya markanıza ait bir logo yükleyebilirsiniz. Eğer elinizde logo yoksa, boş bırakabilirsiniz.
Telif Hakkı Sahibi Bilgisi
Aşağıdaki kutucuğa HTML formatını da kullanarak copyright bilgisini girebilirsiniz.
Sosyal ve İletişim Bağlantıları
Sosyal iletişim bağlantıları, sitenizin farklı yerlerinde gösterilmek için kullanılacaktır. Sitede göstermek istemediğiniz sosyal bağlantı bilgileri için kutucuğu boş bırakabilirsiniz.
İlk İkon Bilgileri
Bu ayarlar, web sitenizin sağ alt kısmında çıkan ilk ikon için geçerlidir. Eğer "bağlantı" kısmı boş bırakılırsa, ikona tıklandığında sosyal medya ikonlarınız gösterilecektir.
Mobil Etkileşim Butonu
Bu buton, sadece mobil cihazlardan giriş yapıldığında ekranın alt kısmında gözükecektir. Mobil etkileşim butonunun içerisindeki görseli, içeriği ve ikonu dilediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz. Bu butona vereğiniz bağlantı normal bir web sayfasının bağlantısı ise "https" ile başlayan standart bağlantı metnini, eğer bir telefon numarası ise "tel:+905554443322" şeklindeki bağlantı formatını kullanabilirsiniz.
Reklam Kodları
Web sitenizde en iyi performansı alabilmeniz için özellikle yerleştirdiğimiz bölgelerde çıkmasını istediğiniz reklam kodlarınızı (AdSense, AdMatic vb.) ilgili kutucuklara yapıştırabilirsiniz.
Yazı Başı
Bu reklam kodu, içeriklerinizin ilk paragrafından sonra gösterilecektir. (Esnek bir reklam türü tercih etmenizi öneririz.)
Yazı Sonu
Bu reklam kodu, içeriklerinizin son paragrafından sonra görüntülenecektir. (Esnek bir reklam türü tercih etmenizi öneririz.)
Footer Öncesi
Bu reklam kodu, uygun olan sayfalarda footer yani alt kısımınızın hemen üstünde içeriklerinizden sonra görüntülenecektir. Diğer reklam türlerine göre boyutu biraz daha büyüktür.
Takip Kodları
Takip kodları adı altında kullanılabilecek olan her türlü izleme ve veri toplama kodunu buraya yapıştırabilirsiniz. Bunlara Google Analytics, Yandex.Metrica vb. servisler dahil.
Benzer Yazılar
Bu yazıya benzer içerik bulunamadı.
Görüntülenecek yorum bulunamadı.